Česta pitanja za tinejdžere ⋆ Škola jezika Robertson

 • 1. Koji su termini održavanja nastave?
  Termini su dva puta nedeljno (pon-sre, uto-čet) u prepodnevnim, popodnevnim i večernjim časovima.
 • 2. Šta ako mom detetu ne odgovara jedan termin?
  Moguće je, u tom slučaju da Vaše dete kombinuje termine, što bi značilo i menjanje grupa, ali samo u okviru istog nivoa znanja i uzrasta.
 • 3. Šta ako je moje dete bolesno i propusti neki čas?
  Ukoliko je Vaše dete propustilo nekoliko časova, glavni nastavnik u školi će Vam predložiti kako se ti časovi mogu nadoknaditi.
 • 4. Koliko ima djaka u grupi?
  Grupe su od osmoro đaka.
 • 5. Koje udžbenike koristite?
  U nastavi koristimo strane udžbenike svih izdavača: Cambridge i Oxford University Press, Macmillan, Longman itd. Takođe, u nastavi koristimo strane časopise, novine, knjige i internet.
 • 6. Koju metodu koristite u radu?
  Cilj nam je da našim đacima približimo engleski jezik na najrazličitije načine, kako bi im engleski jezik postao drugi, a ne strani jezik. Zanimljive teme, naučni eksperimenti, kuvanje, umetničke radionice, internet uvek su prisutni na našim časovima.
 • 7. Ako su vam časovi konverzacijski, da li to znači da ne radite gramatiku?
  Ne. Konverzacijski časovi podrazumevaju da je komunikacija isključivo na engleskom jeziku, koji je i službeni jezik u našoj školi. Trudimo se da svojim đacima pomognemo da naučeno gradivo što pre počnu da koriste, da postane aktivno znanje. Gramatika je osnov svakog pravilnog izražavanja. Na našim časovima uvek je lepo uklopljena u temu o kojoj se govori.
 • 8. Da li se udžbenici dodatno plaćaju?
  Ne. Đake udžbenici čekaju u školi, tu i ostaju. Potrebno je da đaci imaju radnu svesku i običnu svesku.
 • 9. Da li Vaši programi prate školske?
  Ne. Mi procenjujemo znanje svojih đaka pre svega na osnovu toga kako govore engleski jezik, kakvo je njihovo aktivno znanje. Potom im predlažemo program koji odgovara njihovom znanju i uzrastu.
 • 10. Šta ako je mom detetu potrebna pomoć za engleski u školi?
  U našoj školi jednom nedeljno organizujemo časove Grammarame na kojima pomažemo svojim đacima sa domaćim zadacima, pismenim zadacima, kontrolnim vežbama i sl. Ti časovi su besplatni za učenike naše škole.
 • 11. Da li moje dete može da bude u grupi sa svojim drugom iz razreda?
  Mi u školi Robertson smatramo da je socijalno okruženje veoma bitno. Odgovarajuće socijalno okruženje motiviše đake da budu bolji, da više uče i da se ističu na pravi način. Ukoliko je nivo znanja engleskog jezika Vašeg deteta isti kao i nivo znanja njegovog druga, oni mogu zajedno biti u grupi.
 • 12. Da li se na kraju kursa dobija neka diploma?
  Đaci uzrasta osnovne škole na kraju školske godine dobijaju izveštaj koji ih ocenjuje u različitim kategorijama. Ocenjujemo njihov uspeh u učenju engleskog jezika, kao i njihove socijalne veštine i ponašanje na časovima. Srednjoškolci se spremaju za Cambridge ispite i dobijaju taj, međunarodno priznat sertifikat.
 • 13. Kada đaci počinju da se spremaju za Cambridge ispite?
  Prvi Cambridge ispit za koji spremamo naše đake je PET. U našoj školi ovaj ispit spremaju deca uzrasta 13-14 godina. Nakon toga, spremaju se za FCE i CAE.
 • 14. Da li i mlađi đaci mogu da spremaju Cambrdige ispite?
  S obzirom da je ovaj vid testiranja potpuno drugačiji od testova na koje su naši đaci navikli, potrebno je mnogo strpljenja i zrelosti da se ispoštuju sva pravila koja ovakvi testovi nalažu. Naše dosadašnje iskustvo govori u prilog tome da je pravo vreme da đaci počnu sa pripremama za Cambridge ispite kraj osnovne škole.
 • 15. Da li se FCE, CAE i ostali ispiti polažu u Vašoj školi?
  Ne. Cambridge ispiti se polažu pri Britanskom savetu u Beogradu. U našoj školi đaci se pripremaju za polaganje.
 • 16. Da li organizujete i neke dodatne aktivnosti?
  Organizujemo posebne časove za praznike Halloween, Christmas, Valentine’s Day, Easter. Pored toga, jednom mesečno organizujemo i filmske večeri u našoj školi. Najpopularnija aktivnost, svakako, je kuvanje. Đaci, takođe, uživaju i u časovima koje organizujemo u našem dvorištu.