Engleski za srednjoškolce - Škola engleskog jezika Robertson

Engleski za srednjoškolce u našoj školi prati pažljivo osmišljen program koji uključuje sve najuspešnije elemente našeg rada sa ovom zahtevnom starosnom grupom, koja često zadaje muke i nastavnicima i roditeljima.
Awesome Image

U ovom tekstu ćete saznati više o stvarima koje engleski za srednjoškolce u našoj školi odvajaju od konkurencije, a to su:

Pojedinačno praćenje napretka i prisustva svakog đaka:

Kako srednjoškolci počnu da osvajaju sve više slobode za sebe, roditeljima često postaje teže da prate njihov napredak u školi i van nje. Iako plaćaju engleski za srednjoškolce oni često ne znaju kako njihovo dete napreduje i na čemu bi trebalo da radi. Ovde do izražaja dolazi naš sistem praćenja svakog našeg đaka koji rezultira u detaljnom izveštaju koji roditelji dobijaju na uvid na kraju godine u kojem se napredak njihovog deteta, podeljen na lako razumljive kategorije, detaljno opisuje.

Besplatni grammarama časovi:

Da li vaše dete dobro govori engleski, ali ipak ima loše ocene u školi? Nažalost, engleski za srednjoškolce se u srednjim školama često svodi na usvajanje suvoparnih gramatičkih formula. Iako se trudimo da našim đacima pružimo više od ovoga u našoj redovnoj nastavi, prepoznajemo važnost dobrih ocena u školi. Zbog ovoga dva puta nedeljno organizujemo besplatne grammarama časove na kojima mogu da prisustvuju svi naši đaci bez dodatnog plaćanja. Na ovim časovima vežbamo gramatičke partije koje srednjoškolce očekuju na kontrolnim zadacima tako da vam njihove ocene u školi više neće biti briga!

Besplatni probni Cambridge ispiti

Da li želite da vaše dete studira u inostranstvu, ili možda planira učešće u razmeni đaka? U ovim situacijama je od velike pomoći da vaše dete ima položene, međunarodno priznate Cambridge ispite. U našoj školi se ponosimo uspesima naših đaka na ovim ispitima (pogledajte naš „wall of fame“ ), ali ono što treba da znate je da su ovi ispiti zahtevni, kao i da su dosta skupi. Iz ovog razloga je dobra ideja da budete sto posto sigurni da je vaše dete spremno da ih položi. U Robertsonu smo vam ovo olakšali time što organizujemo besplatne probne Cambridge ispite za naše đake koji se za njih spremaju. Ova simulacija traje isto koliko i stvarni ispit, dakle oko 4 do 5 sati, i đaci se ispituju pred komisijom naših nastavnika na isti način kako se to radi na ispitu. Roditelji posle ovoga dobijaju izveštaj o učinku svog deteta i lako mogu da vide da li je ono spremno za polaganje, a srednjoškolci dobijaju vrednu priliku da vide kako ispit izgleda i da se pripreme za njega.

Tematski časovi i časovi na otvorenom

Gore navedene prednosti u tome kako se engleski za srednjoškolce predaje u našoj školi nisu same po sebi dovoljne ako nisu uparene sa kreativnim nastavnim planom. Naši tematski časovi su već jedna od najprepoznatljivijih delova nastave u Robertsonu. Časovi kao što su kuvanje, naučni eksperimenti, pozorište senki i Halloween svi pomažu da se u nastavu unese doza uzbuđenja i dinamičnosti koja je potrebna da engleski za srednjoškolce okupira njihovu pažnju i poboljša motivisanost. U ovu svrhu naši đaci u školi u Cvijićevoj 80 takođe u toplijim mesecima školske godine imaju priliku da uživaju u časovima na otvorenom kao i u filmskim večerima na otvorenom.

Letnji kampovi

Engleski za srednjoškolce se kod nas ne završava sa krajem školske godine. Mlađi srednjoškolci mogu da uče a i da se sjajno provedu na našem kampu na Gučevu. Posebno osmišljen kao kamp gde se isključivo koristi engleski jezik u nizu različitih aktivnosti, naš kamp na Gučevu već 12 godina pomaže našim đacima da se nezavisno služe engleskim jezikom.