Žurke i još ponešto ⋆ Škola jezika Robertson

Mi verujemo da proces učenja engleskog jezika treba da bude uklopljen sa svakodnevnim životom i svetom oko nas. Proslave i različita društvena dešavanja podstiču socijalizaciju dece, aktivno korišćenje različitih znanja i naglašavaju svrhu učenja stranog jezika.
Jezička komunikacija kao osnovni vid uspostavljanja veza među ljudima dobija na značaju kada se primenjuje u okviru stvarnih dešavanja koja su deci bitna. U tom smislu organizujemo tematska dešavanja koja se odvijaju u okviru samih časova ili kao dodatne aktivnosti. Svaka od njih nosi svoje obeležje i predstavlja dodatni izvor radosti za svako dete. Svakako bismo izdvojili rasprodaju starih stvari, filmske večeri za đake starije od 11 godina, kao i tematske časove povodom Noći veštica u oktobru, Nove Godine, Uskrsa i dana škole Robertson u maju.
Noć Veštica Halloween
Noć Veštica Halloween, Noć veštica, je ustanovljen kao praznik u zemljama engleskog govornog područja, a u našoj školi se već 25 godina proslavlja kao maskenbal. Proslava Noći veštica je deo engleskog običaja i izvor jezičkog materijala za naše polaznike. Tada igramo igru Bobbing for Apples, Trick or Treat, pravimo Bloody Candles, opipavamo delove čudovišta skrivene u kutijama, i pevamo tradicionalnu pesmu Woman to the Graveyard Went. Ovaj praznik je takođe dobra prilika da deca uče kako u sigurnom okruženju da se suočavaju sa strahom.
Rasprodaja starih stvari
Rasprodaja starih stvari se organizuje jer deca uživaju u tome da kupuju i prodaju. Ovde dobijaju priliku da igru pretvore u stvarnost, da se druže, upoznaju, razmenjuju stvari i sve to na engleskom jeziku. Oni sami donose stvarčice koje im više nisu potrebne ili ih ne žele, i prodaju ih po simboličnim cenama. Ova rasprodaja se organizuje u prostorijama škole, dva puta godišnje, u decembru, neposredno pre Božićnih praznika i početkom maja, odmah nakon Uskršnjih praznika.
Novogodišnje proslave
Novogodišnja proslava je tematski čas koji jezički kruniše decembarska dešavanja posvećena zimi i Božiću. Podeljena je u dva dela: kratku predstavu koju izvode svi naši đaci i čas na kojem se razbija pinjata. Deca su zajedno i ovoga puta bez gostiju sa strane, ali neretko pred publikom sastavljenom od njihovih drugara i roditelja. Uskršnja proslava je tematski čas na kojem se 45 minuta igraju tradicionalne uskršnje igre. Sve imaju jasna pravila, a za nas je svakako najznačajnije to da se sve dešava isključivo na engleskom jeziku.
Filmske večeri
Filmske večeri se organizuju za decu stariju od 11 godina. U prijatnoj atmosferi, uz kokice i sok, okupljaju se jedanput mesečno, kako bi zajedno gledali film i družili se, sve to, naravno, na engleskom jeziku.
Dani škole Robertson
Dani škole Robertson su poslednja 3 dana u maju mesecu, gde đaci zajedno sa svojim nastavnicima proslavljaju rođendan škole. U zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja deteta ovi časovi objedinjuju mnoge od njihovih omiljenih aktivnosti.