Engleski za decu – Kursevi engleskog jezika za decu

Engleski za decu je organizovan kao celogodišnji kurs koji počinje sredinom septembra i završava se sredinom juna. Naši raspusti prate školske raspuste, što najčešće znači dve nedelje zimskog i jedna nedelja uskršnjeg raspusta. Ukupan broj časove tokom kursa Engleski za decu je od 68 do 72.

engleski za decu

Šta sve obuhvata kurs Engleski za decu:

Kurs Engleski za decu obuhvata dva časa sedmično koji traju 45 minuta za mlađi uzrast, 60 minuta za stariji.

Pored časova kurs Engleski za decu obuhvata i sledeće sadržaje koji se ne naplaćuju dodatno:
– mogućnost učešća u subotnjim radionicama koje traju sat vremena, organizuju se dva puta mesečno, odnosno svake druge subote od oktobra do aprila, sa pauzama tokom raspusta
– pomoć u savladavanju školskog programa engleskog jezika na časovima gramarame koji se održavaju dva puta sedmično
– besplatno korišćenje školskih udžbenika
– besplatno korišćenje biblioteke
– učešće u organizovanim božićnim i uskršnjim rasprodajama starih stvari, gde đaci imaju priliku da pričaju engleski jezik
– za najstarije đake, jedanput mesečno organizovano filmsko veče
– izveštaj o radu i napretku deteta koji se u pismenoj formi dobija na kraju školske godine

Ovi dodatni sadržaji nisu obavezni, a ni neophodni. To znači da dete neće imati nikakvih problema da prati program kursa Engleski za decu, iako ne dolazi na subotnje radionice. Ovo napominjemo zato što mnoga deca imaju neke druge aktivnosti vikendom, ili roditelji žele da to vreme bude posvećeno porodičnom programu.

Možda se neki pitaju koja je onda svrha dodatnih aktivnosti u kursu Engleski za decu.  Svrha je da se ponude specifične situacije i konteksti koje se na redovnim časovima uklapaju samo u skraćenoj formi. Mi očekujemo da dodatnim aktivnostima u kursu Engleski za decu ispunimo dva cilja.

Jedan je da, imajući u vidu činjenicu da postoje različite vrste inteligencije, ponudimo deci mogućnosti da ih razvijaju. Manuelna veština, pa samim tim i fizička inteligencija nije nešto što se traži, niti se razvija tokom redovnih časova kursa Engleski za decu, gde je akcenat na jezičkoj i apstraktnoj inteligenciji. Umetničke radionice su savršen prostor za razvoj fizičke inteligencije. Kuvanje odlična prilika za pospešivanje kako fizičke, tako i socijalne inteligencije, s obzriom da deca često rade u timovima sa glavnim kuvarom na čelu.

Drugi cilj je da se s jezičkog aspekta pruži mogućnost da se račnik naših đaka proširi na pojmove iz naučne oblasti, kuvarske i umetničke. Na taj način pomažemo deci da uče engleski kao drugi jezik, a ne kao strani jezik. Neki od njih će ići na studije u inostranstvo, neki će radi u engleskom okruženju u svom gradu. Biće im potrebno dublje poznavanje engleskog jezika. Mi sada polažemo temelje za taj budući rad.

Kurs Engleski za decu organizuje se na sve tri lokacije naše škole:

  1. Đure Daničića 6, Stari Grad
  2. Cvijićeva 80, Palilula
  3. Bulevar Arsenija Čarnojevića 128, drugi ulaz, Novi Beograd