Intenzivni kurs engleskog jezika

Ove godine kamp na Gučevu od 26. juna do 3. jula

Intenzivni kurs engleskog jezika – Total Immersion Course Gučevo.

U proteklih 11 godina, škola engleskog jezika Robertson organizuje intenzivni kurs engleskog jezika za decu uzrasta od 10 do 16 godina, na planini Gučevo, na dva sata vožnje od Beograda. Letnji kamp se odvija krajem juna, u prelepom planinskom okruženju, sa ciljem da deca provode što je moguće više vremena u prirodi, te se sve aktivnosti odvijaju na otvorenom.

Tokom boravka u našem kampu, engleski se govori intenzivno – sva komunikacija i sve aktivnosti su na engleskom, kako bi se deca oslobodila u korišćenju jezika i naučila da ga koriste u različitim kontekstima – kroz časove nauke, umetničke radionice, campcraft, dramske i pozorišne aktivnosti, storytelling, kao i saradnju sa svojim vršnjacima i nastavnicima. Sve aktivnosti su prilagođene okruženju u kom se nalazimo, tako da se akcenat stavlja na korišćenje materijala koji se mogu pronaći u prirodi, što je više moguće. Deca se podstiču na timski rad, pronalaženje kreativnih rešenja i razvijanje ljubavi prema prirodi, učeći da postojeće znanje engleskog jezika stavljaju u nove kontekste, kao i da nadograđuju već stečeno znanje.

Storytelling je aktivnost zamišljena da podstakne decu da usavrše prepričavanje sadržaja na engleskom, kao i da otkriju nove načine na koje mogu da predstave neku priču. Svake godine to radimo drugačije – kroz dramsko izvođenje, digitalni zapis, audio snimke prepričavanja, crteže. Uloga nastavnika je da decu usmeri i pomogne im pri tehničkom izvođenju zadatka – sve ostalo deca rade u timu sa vršnjacima, razrađuju sopstvene ideje i svaka grupa ima svoj originalni pristup. Pogledajte primere od prethodnih godina!

Boravak na planini upotpunjuje jedinstveni projekat izgradnje skloništa i drugih objekata od drveta, koji se dešava u samoj šumi – Campcraft. Pomoću kanapa i drveta, grana, lišća i svega ostalog što sakupimo u šumi, svake godine izgradimo jedno seoce. Duh zajedništva i dečija kreativnost ovde najviše dolaze do izražaja, a uče se i spretnost, rad sa jednostavnim alatom, kritičko razmišljanje. Pogledajte kako to izgleda:

DSC03353 DSC01767 DSC03384

Učenje engleskog jezika izmešta se u sredinu koja podstiče na avanturu i kreativnost i pruža razne mogućnosti deci da otkriju nova interesovanja. Intenzivni kurs engleskog jezika ne podrazumeva samo savlađivanje novih konstrukcija i vokabulara, nego i snalaženje u novim situacijama na engleskom jeziku. Svake godine se trudimo da podstaknemo decu da na prvom mestu zavole engleski jezik i da se osećaju prijatno u komunikaciji na engleskom, kako bi im on umesto ‘samo’ stranog jezika, postao drugi jezik kojim se, pored maternjeg, prirodno služe.

U letnjem kampu na Gučevu, sarađujući sa prirodom podjednako kao i sa drugovima i nastavnicima, deci se pruža jedinstvena prilika da upoznaju svet oko sebe na jedan potpuno nov način i to sve na engleskom jeziku!

TOTAL IMMERSION COURSE GUČEVO

Osam dana u prirodi, gde neprirodno govorimo samo engleski. Kako to da deca hoće da pričaju stalno engleski? Pošto znamo da deca hoće da izvode naučne eksperimente, da smišljaju i glume u reklamama, posmatraju i izučavaju drveće, cveće, kamenje i oblake, da lože logorsku vatru, da se maskiraju, pevaju karaoke, igraju odbojku i još mnogo toga, mi im nudimo sve to, ali mora na engleskom. I onda hoće da pričaju engleski.

POGLEDAJTE NEKE OD PRETHODNIH KURSEVA:

P1010002 P1010135 DSCF1486 DSC01758 DSC03882
 Gučevo 2009  Gučevo 2010  Gučevo 2011  Gučevo 2016  Gučevo 2017
 65822898_921046938245627_5388224802852962304_n
Gučevo 2019

 

Prijava za kamp na Gučevu 2021. godine