TREĆA NEDELJA APRILA U ŠKOLI ZA ODRASLE

Nakon kraće pauze za uskršnje praznike nastavili smo sa časovima i sa polaznicima elementary nivoa tokom prethodne nedelje vežbali glagol to be u prošlom vremenu i nazive soba u stanu ili kući. Kako biste rekli: Kompjuter je prvo bio u radnoj sobi. Naša spavaća soba je pre bila zelena.
Naši polaznici pre-intermediate nivoa radili su glagole like i don’t like koje prate glagoli koji imaju -ing završetak. Kako biste rekli: Ja volim da pijem kafu ujutru posle doručka. Ne volim da idem u šoping jer mrzim da isprobavam stvari.
Sa polaznicima intermediate nivoa nastavili smo da vežbamo reči vezane za bioskop i filmove, a pored toga smo se osvrnuli na odnosne rečenice u engleskom jeziku i na odnosne zamenice koje su za te rečenice karakteristične. Kako biste rekli: Čovek koji je snimio taj film jedna je od najbitnijih figura u filmskoj industriji. Nabavio sam muziku iz filma o kom sam ti pričao.
Polaznici upper-intermediate nivoa su tokom prethodne nedelje čitali tekst o različitim zanimljivim rečima i frazama iz nekih drugih stranih jezika, dok su iz gramatike vežbali veznike even though/although i despite/in spite of. Kako biste vi rekli: Odlučila sam da odem u pozorište iako je pljuštalo napolju. Propustili smo autobus uprkos tome što smo krenuli iz kuće na vreme.

A evo i odgovora na prethodna pitanja:
This is the best restaurant in town.
My sister is the tidiest person I know.
We always hire a car when we go to the seaside because we like to visit different places.
We try to go skiing every winter.
That film was a huge box office hit.
I think that the cast is one of the most important elements in a film.
That advertising campaign has one of the best slogans I have ever heard.
He is the head of the sales department and one of the most important people in our company.

Komentari

Podeli

Kategorije