POSLEDNJA NEDELJA MARTA U ŠKOLI ZA ODRASLE

Poslednje nedelje marta smo, sa polaznicima elementary nivoa, vežbali gradivo koje smo do sada na časovima radili. Obuhvatili smo različita pitanja koja možemo postaviti nekome koga tek upoznajemo, glagol to be u prošlom vremenu i komparative prideva. Kako biste vi rekli: Gde radiš? Putovanje avionom je udobnije od putovanja vozom. Juče nisam bio na poslu.
Naši polaznici pre-intermediate nivoa pričali su o hotelima i različitim problemima koji nas u istima mogu snaći. Uz to su vežbali kako da o tim problemima obaveste zaposlene u hotelu i pričali o mogućim rešenjima koja bi bila zadovoljavajuća. Kako biste rekli: Klima u mojoj sobi ne radi. U mojoj sobi nema dovoljno čistih peškira.
Sa polaznicima intermediate nivoa pričali smo o filmovima koji su nas inspirisali, o odlascima u bioskop i gledanju filmova kod kuće, a kroz sve to uveli smo pasiv kao novu gramatičku strukturu. Kako biste rekli: Film je snimljen pre mnogo godina ali nastavlja da oduševljava ljude. Priča je smeštena u Francusku iz 19. veka.
Polaznici upper-intermediate nivoa su tokom poslednje nedelje marta vežbali konstrukciju I wish… i obnavljali razliku u značenju između prideva koji se završavaju na -ed i -ing. Kako biste vi rekli: Voleo bih da sutra ne moram da ustanem rano. Svi smo bili veoma uzbuđeni kada nam je saopštila lepe vesti. Ovo je zaista interesantan projekat koji bi mogao da ima značajan uticaj na zajednicu.

Komentari

Podeli

Kategorije