POSLEDNJA NEDELJA MAJA U ŠKOLI ZA ODRASLE

Tokom poslednje nedelje maja smo sa polaznicima elementary nivoa obnavljali i vežbali glagol can, i izraze sa glagolima go, have i get. Kako biste rekli: Ne mogu da pronađem ključeve od kola. Kada obično ručaš?
Naši polaznici pre-intermediate nivoa vežbali su reči i fraze vezane za aerodrome i putovanja avionom i počeli da vežbaju konstrukciju ‘going to’ kako bi pričali o onome što planiraju ili nameravaju da urade. Kako biste rekli: Izvinite, jedan od mojih kofera nije stigao. Ovog vikenda ću spremiti večeru za prijatelje.
Sa polaznicima intermediate nivoa radili smo frazalne glagole i pričali o kvalitetu života koji nam obezbeđuje tehnologija. Kako biste rekli: Danas nije lako osnovati sopstvenu kompaniju. Da li isključiš mobilni telefon pre nego što zaspiš?
Polaznici upper-intermediate nivoa su obnavljali glagole posle kojih se koristi infinitiv ili -ing oblik glagola. Kako biste vi rekli: Probaj da restartuješ kompjuter ako vidiš da ništa drugo ne pomaže. Otišle smo u šetnju ali smo onda zastale da popijemo kafu u jednom divnom kafiću.

A evo i odgovora na prethodna pitanja:
The computer was first in the study.
Our bedroom was green.
I like drinking coffee in the morning, after breakfast.
I don’t like going shopping because I hate trying things on.
The man who made that film is one of the most important figures in the film industry.
I got the soundtrack which I had told you about.
I decided to go to the theatre even though it was pouring outside.
We missed the bus despite the fact that we had left the house on time.

Komentari

Podeli

Kategorije