Prethodne nedelje u školi za odrasle

Naši polaznici elementary nivoa su tokom prethodne nedelje radili glagol can/can’t u kontekstu dozvola. Kako biste vi rekli: Moja deca mogu da izađu napolje preko nedelje, ali ne mogu da ostaju napolju posle 10. Moje dete ne može da gleda TV dok uči.

Polaznici pre-intermediate nivoa obnavljali su past simple kroz tekstove o odmorima iz pakla. Kako biste vi rekli: Vreme je bilo očajno i skoro sve vreme proveli smo u kafićima ili hotelu. Svađali smo se sve vreme jer smo želeli da radimo različite stvari.

Polaznici intermediate nivoa obnavljali su prideve kojima se može opisati ličnost neke osobe i pored toga pričali o našem odnosu sa ljudima koji su štedljivi i sa onima koji često troše novac. Kako biste vi rekli: Moja najbolja drugarica je veoma organizovana i zna tačno koliko novca troši i koliko novca ima. Kada vidim nešto veoma skupo, što zaista želim ali ne mogu sebi da priuštim, ja štedim novac nekoliko nedelja i onda to i kupim.

Polaznici upper-intermediate nivoa slušali su ljude koji su pričali o svojim prezentacijama koje su pošle po zlu i pričali o tome šta znači održati dobru prezentaciju i biti zanimljiv govornik. Kako biste vi rekli: Moj problem bio je taj što se nisam potrudio da saznam što više o svojoj publici. Osećala sam se prilično opušteno pre prezentacije, ali sam onda shvatila da šale koje sam spremila nisu primerene.

A evo i odgovora na prethodna pitanja:

We don’t have to go to that party tomorrow.
We have to report all problems to our manager.

I tried to get in touch with my highschool friend.
I am used to getting up early.

My sister is a responsible and reliable person.
Being too ambitious is not a quality I like in a person.

He was a shy boy who liked books and music.
His famous words were heard by people all over the world.

Komentari

Podeli

Kategorije