Sastojci:
Kora: 1 čaša putera, 2,5 čaše brašna, kašičica soli, kašičica šećera, ¼ čaše hladne
Nadev: ¾ čaše pirea od bundeve, 60 gr krem sira, 2 kašike žutog šećera, 1 kašićica soli, 1 kašičica cimeta, 1/1 kašičice muskatnog oraščića, 1 žumance, 1 vanil šećer,
Preliv: 1 umućeno belance, ½ kašike vode, 2 kašike šećera 1 kašičica cimeta
Postupak: Umesiti testo i ostaviti u frižider, da se ohladi umotano u providnu foliju
Za nadev pomešati, krem sir, šećer i pire od bundeve i dodati sve začine. Umešati žumance i vanil šećer.
Testo rasklagijati i oblikovati u pravougaonike željene veličine. Staviti nadev na sredinu i prekriti ga testom na takav način da podseća na mumiju. Ivice pritisnuti vrhovima prstiju kako nadev ne bi iscureo . Premazati umućenim belancetom pomešanim sa vodom i posuti pomešanim šećerom i cimetom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C 20-tak minuta. Po želji dodati bombone umesto očiju.