Trifle

IMG_0827
Sastojci:
½ deblje kore za tortu, 3 žumanca, 400ml slatke pavlake, 1 kašičica kukuruznog brašna, 25g žutog šećera, 150g malina (smrznutih ili svežih), 2 manje banane
Izlomite koru na male parčiće i stavite ih na dno staklene posude. Pospite maline. Banane isecite na tanke kolutiće i pospite po malinama.
Za fil ugrejte 300ml pavlake, a u posebnoj posudi umutite žumanca, šećer i brašno. Kada se pavlaka dobro ugreje, dodajte je u smesu sa žumancima, šećerom i brašnom. Potom je ponovo vratite na tihu vatru i mešajte sve vreme dok ne postane gušća. Kada se ohladi, prelite preko banana. Ostatak pavlake umutite i nanesite na fil. Dekorišite rendanom čokoladom. Poslužite posle 3-4 sata, pošto se dobro ohladi.

Komentari

Podeli

Kategorije